Celrubber

Celrubber

Celrubber is een type rubber dat is voorzien van gesloten cellen, dus een gesloten celstructuur. Deze structuur geeft celrubber enkele unieke eigenschappen die het geschikt maken voor specifieke toepassingen.

Het wordt gemaakt in grote blokken die later op de gewenste dikte en breedte worden gesneden. Daarom heeft celrubber geen gesloten huid rondom zoals bijvoorbeeld sponsrubber profielen. Sommige celrubber artikelen kunnen met een huid aan één zijde geleverd worden, dat zijn dan de boven en onderzijde van de blokken waaruit het gesneden is.

Celrubber is in diverse rubbersoorten verkrijgbaar, de meest gebruikte rubberkwaliteiten zijn EPDM, Neopreen, NBR en Silicone rubber. Het rubber materiaal laat zich goed verlijmen en is ook vaak verkrijgbaar met een dubbelzijdige kleeflaag die voorzien is van een schutpapier.

EPDM celrubber is uitstekend weersbestendig, Neopreen celrubber is redelijk goed oliebestendig en vlamdovend. Uiteraard is Silicone celrubber goed bestand tegen hogere temperaturen. NBR celrubber is goed bestendig tegen oliën.

De veelzijdigheid van celrubber maakt het geschikt voor een breed scala aan toepassingen, vooral waar isolatie, demping en waterdichtheid essentieel zijn.

Wij leveren niet alleen celrubber op volle rollen, maar kunnen celrubber ook geheel op maat snijden of stansen. Dus wij kunnen lange stroken, platen en allerlei vormen maken op onze snijmachines.

Uiteraard kunnen wij de celrubber producten voorzien van een dubbelzijdige kleeflaag.