Kantprofielen en zelfklemmende profielen

Kantprofielen en zelfklemmende profielen

Kantprofielen of zelfklemmende profielen kunnen gebruikt worden om scherpe randen af te werken. Andere toepassingen voor deze profielen zijn bescherming voor kabels en buizen bij doorvoer in platen en dergelijke.

De basis van kantprofielen zijn u-profielen die in vele afmetingen verkrijgbaar zijn. Rubber kantprofielen zijn, zoals blijkt uit de naam, gemaakt van een rubber omhulsel wat gespoten is om een metalen U-strip. Het metaal is voorzien van ruimtes en is bijzonder buigzaam naar alle kanten. Als rubbercompound zijn diverse soorten beschikbaar zoals EPDM en Silicone rubber.

Kantprofielen zijn ook verkrijgbaar met een volrubber of sponsrubber profiel aan het zelfklemmende gedeelte gevulkaniseerd. Deze profielen worden voor afdichtingen gebruikt in vele toepassingen. Vrijwel in iedere auto of vrachtwagen worden de deuren water- en tochtdicht gemaakt met deze profielen, maar uiteraard zijn er vele toepassingen denkbaar zoals schakelkasten die spatwaterdicht moeten zijn, boten, luchtvaart, de toepassingen zijn legio.

Wat belangrijk is dat u controleert of de buigingsradius en de plaatdikte geschikt is voor het voor u benodigde profiel.

Catalogus
Alman Rubber

Benieuwd naar onze producten?
Bekijk onze catalogus!

Catalogus