Silicone rubber profielen

Silicone rubber profielen

Silicone rubber profielen worden veel gebruikt vanwege de unieke eigenschappen van het basis materiaal, silicone rubber.  Het is flexibel, hittebestendig, waterafstotend en ook biologisch inert.

Indien u een silicone profiel nodig heeft ontvangen wij graag van u een tekeningen of een model. Heeft u dat nog niet willen wij graag weten wat uw toepassing is, dan gaan wij met u in overleg om te bepalen wat het meest geschikte profiel voor u is. Dan kunnen wij samen de vorm en hardheid bepalen.

Silicone profielen kunnen door hun unieke eigenschappen in vele toepassingen en mogelijkheden gebruikt worden.

Een mogelijkheid is afdichtingsprofiel omdat dit materiaal goed bestand is tegen hitte, wat vooral bij metalen kozijnen een voordeel is. En ook vanwege de goede flexibiliteit die zorgt voor een goede afdichting tegen regenwater, lucht en stof .

Ook worden slangen van siliconerubber vaak gebruikt in de medische wereld vanwege de biocompatibiliteit en steriliseerbaarheid. Tevens kan silicone rubber translucent oftewel doorzichtig gemaakt worden waardoor zichtbaarheid van vloeistoffen vaak mogelijk is. In medische apparaten wordt  veel gebruik gemaakt van profielen in silicone kwaliteit.

In de voedselverwerking worden veel afdichtingen en pakkingen van silicone rubber gebruikt omdat de meeste van deze rubberkwaliteiten goedgekeurd zijn voor voedselbereiding.

Vanwege de uitstekende hitte- en UV-bestendigheid worden silicone profielen vaak gebruikt als afdichtingen bij lampen en LED-strips. Ook een groot voordeel van silicone rubber is de mogelijkheid om dit materiaal translucent (dus doorzichtig) te maken. Ook als het materiaal doorzichtig is kunnen wij een bepaalde kleur toevoegen waardoor in verlichting de toepassing erg groot is.

Door de goede UV-bestendigheid, omdat het waterafstotend is, elektrisch isolerend  en hittebestendig zijn de afdichtingsprofielen in zonnepanelen van silicone rubber gemaakt.

Dit zijn uiteraard nog maar enkele voorbeelden van de vele toepassingen. De veelzijdigheid van silicone rubber, zowel in volrubber als sponsrubber gecombineerd met de mogelijkheid om vrijwel iedere gewenste vorm en kleur te kunnen extruderen maakt het geschikt voor een breed scala aan toepassingen in vele industrieën. Silicone profielen kunnen ook in kleinere hoeveelheden geproduceerd worden.