Sponsrubber

Sponsrubber

Sponsrubber profielen zijn zachte rubber profielen met een poreuze en zachte structuur, vergelijkbaar met een spons. Deze profielen worden vaak gebruikt vanwege de afdichtende, schokabsorberende en isolerende eigenschappen.

Sponsrubber profielen worden geëxtrudeerd, daarom hebben deze profielen rondom een huid in tegenstelling tot bijvoorbeeld celrubber profielen die op maat uit platen gesneden worden.

Deze profielen standaard geleverd in vierkante, rechthoekige of ronde profielen in de kleur grijs. Echter diverse andere modellen zoals P-profielen, kraalprofiel en pijpprofielen kunnen wij ook standaard leveren. Uiteraard kunnen sponsrubber profielen ook naar uw tekening of model gemaakt worden.

De kwaliteit is overwegend EPDM of Silicone rubber en beide soorten profiel zijn dus goed bestand tegen weersinvloeden.

Sponsrubber is zacht en flexibel waardoor het gemakkelijk kan worden samengedrukt en vervormd. Daarom wordt het vaak als afdichting of pakking gebruikt in verschillende industrieën.

Het heeft ook uitstekende schokabsorberende eigenschappen zodat het ook prima kan worden gebruikt voor demping van impact, trillingen of geluid. Ook is het elektrisch isolerend.

De silicone variant van sponsrubber wordt ook vaak voor medische toepassingen gebruikt. Deze rubberkwaliteit is natuurlijk ook goed bestand tegen hogere temperaturen. Een andere mogelijkheid bij silicone sponsrubber is de inkleuring. Silicone sponsrubber is uitstekend in te kleuren, ook in felle kleuren wat de gebruiksmogelijkheden enorm vergroot.

Beide rubbersoorten zijn ook als speciaal profiel te extruderen. Vooral de silicone rubber variant is ook in kleinere hoeveelheden en in kleuren in vele vormen te extruderen.