Vormartikelen

Vormartikelen

Met vormartikelen bedoelen wij producten welke in een matrijs gemaakt worden. Deze producten kennen vele toepassingen en vormen zoals handvatten, verloop buizen, impellers, afdichtkappen en telefoonhoezen.

Vormwerk artikelen kunnen uit vele soorten rubber gemaakt worden zoals NR/SBR, natuurrubber, EPDM, Silicone rubber, NBR, Viton, polyurethaan, LSR. Er zijn verschillende hardheden mogelijk vanaf 40°Shore tot 90°Sh
Wij werken met compression moulding, transfer moulding en injection moulding.

Vormartikelen van Alman rubber
Afhankelijk van het product en de seriegrootte is het mogelijk dat een grote investering voor een matrijs nodig is. Wij bieden u de mogelijkheid om een enkel stuks via rapid prototyping in gelijkwaardig rubber materiaal te maken alvorens u in een definitieve matrijs investeert.
Deze producten zijn te maken uit Silicone, EPDM, SBR, NBR, VITON en vele andere materialen. De toepassing zal een grote rol spelen in de keuze van het materiaal, daarbij helpen wij u graag.

Kies voor vakmanschap
Vormartikelen worden op aanvraag volgens tekening of model geproduceerd.
Wij ontvangen de tekening voor uw rubber product bij voorkeur in een STEP file of DWG maar een PDF, DXF, CadCam of IGS formaat is ook mogelijk. Heeft u geen mogelijkheid de tekening digitaal aan te leveren, dan verzorgen wij die graag in samenwerking met u. Uiteraard is het ook mogelijk om een sample op te sturen van het door u gewenste product, dan maken wij de tekening hiervoor.

Vormartikelen