Extrusie

Extruderen van profielen

Voor zowel de afwerking als de afdichting van diverse producten zijn rubber profielen een essentieel onderdeel. Een rubber profiel kent vele toepassingen. Het kan gebruikt worden om beschadigingen te voorkomen, om te voorkomen dat mensen of dieren zich stoten of letsel oplopen, voor veiligheid, als afsluiting of gewoon ter decoratie.

Al deze diverse toepassingen zorgen er voor dat er verschillende eisen gesteld worden aan het gewenste profiel. Uiteraard is het ook belangrijk waar of waarin het profiel gebruikt wordt, binnen, buiten, contact met vloeistoffen? Kortom een perfecte afwerking of afdichting is erg belangrijk, daarom maken we bij Alman rubber profielen naar wens van de klant. Voor bedrijven of particulieren.

Rubber profielen van Alman rubber

Wij beschikken over een groot assortiment rubberen profielen, en produceren deze profielen in Harderwijk. Wij hanteren hiervoor geen voorraad, alles wordt naar vraag geproduceerd waarbij kleine en grote aantallen mogelijk zijn. Waar nodig kunnen wij korte levertijden hanteren.

De profielen zijn verkrijgbaar in vele kwaliteiten rubber zoals EPDM, Neopreen, Viton, TPE en siliconen rubber. Er zijn verschillende hardheden mogelijk vanaf 10°Shore tot 80°Sh. In onze catalogus ziet u welke profielen wij standaard kunnen maken.

Ook gekleurde of translucente (lichtdoorlatende) profielen zijn mogelijk. Welk rubberprofiel u ook zoekt, we hebben het of we maken het.

Kies voor vakmanschap

Misschien is er al een tekening of model van het door u gewenste profiel, u kunt deze aan ons opsturen en dan bekijken wij samen de mogelijkheden.  Misschien is er alleen een idee ontstaan en willen u graag helpen bij het uitwerken daarvan.

Aantallen zijn voor ons niet belangrijk, wij hebben de mogelijkheid voor kleine series vanaf enkele meters tot grote series.

Omdat wij rubber profielen ook in deze kleine hoeveelheden kunnen maken is dit ideaal voor bijvoorbeeld oldtimers, boten en prototypes. Ook als particulier kunt u bij ons terecht voor profielen.

Extrusie