TPE rubber

TPE rubber

Alman Rubber is gespecialiseerd in rubber en biedt ook op het  gebied van TPE rubber volop mogelijkheden. Deze thermoplastisch elastomeer is de verzamelnaam voor technische rubbers, synthetische rubbers en elastoplastische kunststoffen. Elastoplastisch betekent ook wel dat het rubber bij kamertemperatuur elastisch is en op die momenten een grote rek heeft. Daarnaast is het bij verhitting thermoplastisch, ook wel zacht genoemd.

Voordelen thermoplastisch elastomeer

Het belangrijkste voordeel van TPE rubbers is dat het zeer gemakkelijk te bewerken is wanneer het warm wordt, waardoor het voor zeer veel verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Daarnaast is het rubber ook in te kleuren en kan deze worden aangebracht op andere thermoplasten met zekerheid van een goede hechting.

TPE rubber op maat

Thermoplastisch elastomeer is breed inzetbaar en daardoor geschikt voor uiteenlopende toepassingen zoals kabel coatings, dakbedekkingen, speelgoed, vensterafdichtingen en soft touch onderdelen van onder andere gereedschap. TPE rubber is daarentegen bijvoorbeeld niet geschikt voor omgevingen met een hogere temperatuur en heeft een lagere chemische resistentie.

Bij Alman Rubber hebben we al jaren lang ervaring met verschillende soorten rubbers. Hierdoor kunnen wij u voorzien van een goed en deskundig advies en kunnen we samen met u kijken naar de beste mogelijkheden voor uw bedrijf. Zo bepalen we samen de beste aanpak en kunt u rekenen op onze expertise.

TPE-Rubber