sponsrubber

Wat maakt Alman Rubber uniek in de rubberindustrie, gezien de meer dan 15 jaar ervaring die jullie hebben?
Door onze kennis en kunde die wij in de afgelopen jaren hebben opgedaan hebben wij al vele uitdagingen voor ons gehad en kunnen wij voor bijna elk probleem wel een oplossing vinden. Wij denken graag mee met onze klanten om de beste oplossing te vinden voor hun probleem. Dit is ook de reden dat er veel rubber handelaren gebruik willen maken van onze kennis om zo hun klanten weer tevreden te stellen. Hierbij is een snelle responstijd vereist want mensen willen niet meer wachten tegenwoordig. tevens maken wij geen onderscheid in klanten. Of er nu een particulier aan de balie staat voor 5 meter rubber profiel of een wereldspeler die 100.000 rubber delen wilt laten produceren, bij ons kan het allemaal.

Kan Alman Rubber maatwerk leveren voor zeer specifieke toepassingen, en zo ja, wat is het proces om dit aan te vragen?
Specifieke toepassingen vereisen meer tijd en aandacht. Is er al een bestaand artikel of is het een nieuw uit te werken artikel zou de eerste vraag zijn. Vervolgens is het van belang om te weten wat de toepassing is en waar het rubber mee in aanraking gaat komen, denk hierbij aan chemische resistentie, temperatuurbereik of druk. Als dit bekend is kunnen we overgaan naar het uitwerken van het product.

Kan de klant een digitale tekening aanleveren van het product?
Ja, dat is mooi dan kunnen we die beoordelen op maakbaarheid. Als er in deze tekening vooraf al problemen naar voren komen voor de maakbaarheid of werkbaarheid kunnen we deze aanpassen. 

Nee, de klant heeft geen tekening en kan dit ook niet zelf organiseren. dan kunnen wij een product ontwikkelen en tekenen (of scannen van bestaand product). Deze wordt dan voor goedkeuring naar de klant opgestuurd. Na akkoord maken wij een offerte voor de gevraagde aantallen en in het specifieke materiaal die bij de toepassing past.

Welke soorten rubberproducten kunnen jullie leveren voor zowel particuliere als zakelijke klanten?
Zolang het geen condooms of autobanden zijn kunnen wij vrijwel alles leveren. De enige restrictie die is voor extrusie profielen. Boven een bepaald gewicht per meter en bepaalde vormgeving kunnen wij het niet meer maken omdat het dan te zwaar wordt of te groot is om in de machines te zetten.

Hoe gaat Alman Rubber te werk bij de ontwikkeling van nieuwe producten, en welke rol speelt Rapid Prototyping hierin?
Rapid Prototyping speelt een rol als het gaat om 3-d vormdelen die eerst getest moeten worden op functionaliteit of uiterlijk. Als je deze eerst kunt prototypen heb je geen onnodige kosten voor een matrijs en kun je achteraf nog redelijk eenvoudig aanpassingen maken zonder dat er een matrijs aangepast dient te worden.

Op welke manier zorgt Alman Rubber voor hoge kwaliteit in haar producten en dienstverlening?
Om een constante kwaliteit te kunnen borgen hanteren wij op al onze producten toleranties. Deze toleranties zijn nodig omdat er altijd variabelen zijn in de productieprocessen. Je kunt tolerantie tabellen inkijken en bepalen of de toleranties voor je passend zijn. Wij hebben onze standaard waarden gemarkeerd en op aanvraag is het mogelijk om met aangepaste toleranties te leveren.

Naast het hanteren van deze toleranties voeren wij ook diverse controles uit tijdens het productieproces om er voor te zorgen dat het te leveren product niet alleen aan de maatvoering voldoet maar zeker ook de juiste hardheid, kleur en visuele aspecten heeft die gevraagd worden.

Kunnen jullie voorbeelden geven van uitdagende projecten waar Alman Rubber aan heeft gewerkt?
Wij kunnen niet teveel in detail treden omdat er vaak om enige discretie wordt gevraagd door onze klanten. maar wij hebben projecten in de Aerospace, het verbouwen van vliegvelden over de hele wereld en de bouw van superjachten of dure oldtimers (o.a. Ferrari, Aston Martin en Mercedes).

Hoe blijft Alman Rubber innoveren in een snel veranderende markt?
Op basis van de vraag uit de markt proberen wij altijd met nieuwe productgroepen te komen, zo hebben wij een nieuwe machine gekocht om pakkingen en stroken te snijden. Dit is een project wat al een tijd openstond. Normaal laten wij dit bij een relatie snijden maar wij houden het nu in eigen beheer om de levertijd en prijs te kunnen drukken. Ook is er een beweging gaande richting circulaire en herbruikbare grondstoffen die geproduceerd worden met vervangers voor olie, wij zijn samen met onze compound leverancier bezig om dit materiaal te ontwikkelen. Ons materiaal is al herbruikbaar dus in dat opzicht zijn wij al circulair bezig maar het kan altijd milieubewuster. vandaar dat wij ook een dak vol zonnepanelen hebben.

Wat zijn de meest populaire rubberproducten die Alman Rubber aanbiedt, en voor welke sectoren zijn deze met name interessant?
Onze core business is de productie van profielen. Deze profielen worden toegepast in allerlei sectoren zoals; bouw, offshore, botenbouw, auto industrie, industrie techniek, infrastructuur, geveltechniek, kassenbouw, chemische industrie en agrarische sector.

Hoe kunnen potentiële klanten het beste contact opnemen met Alman Rubber voor advies of een offerte?
Voor advies is bellen het snelste. Voor offertes is een e-mail met zoveel mogelijk info over de toepassing en chemische resistentie, temperatuur en werking het snelste.

Wat is de visie van Alman Rubber op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid binnen de productie van rubberproducten?
Onze fabriek is voorzien van zonnepanelen. Wij hergebruiken onze materialen om zo min mogelijk afval te creëren en wij zijn bezig om materialen te introduceren die Bio based zijn. Verder proberen wij vracht zoveel mogelijk te minimaliseren door orders te combineren waardoor er minder gereden hoeft te worden door transporteurs.

Productgroepen